Pirmadienį šeši palestiniečiai pabėgo iš šiaurinėje Izraelio dalyje esančio Gilboa kalėjimo. Jie išsmuko pro angą, išraustą kalėjimo kameroje po praustuvu.

Po pabėgimo Izraelio policija surengė didžiulę paieškos operaciją, kurioje dalyvavo bepilotės skraidyklės, keliuose buvo įrengti policijos postai, o į Dženiną, iš kur kilę daug už išpuolius prieš žydų valstybę įkalintų asmenų, buvo pasiųsta kariuomenė.

Palestiniečių kalinių klubas nurodė, kad suimti du Mahmudo Ardaho, kurį žiniasklaida įvardijo kaip pabėgimo organizatorių, broliai.

Kariai taip pat suėmė dar keturis asmenis – dar vieną šeimos narį daktarą Nidalą Ardahą, du kito bėglio brolius ir dar vieno pabėgusio palestiniečio Munadelio Infeiato tėvą.

Visi trys minėti bėgliai priklauso ginkluotai džihadistų grupuotei „Islamo džihadas“.

Kalinių teises ginančios grupės atstovė Amani Sarahneh naujienų agentūrai AFP sakė, kad suimtųjų gali būti ir daugiau, nors kai kurie asmenys buvo po sulaikymo paleisti.

Tuo metu nuo 1967 metų Vakarų Krantą okupavusi Izraelio kariuomenė AFP patvirtino, kad „naktį buvo atlikti keli suėmimai“. Daugiau informacijos kariuomenė nepateikė.

Izraelyje galioja draudimas skelbti su tyrimu susijusią medžiagą, nors vietos žiniasklaida praneša apie pareigūnų pastangas ištaisyti gėdingą klaidą ir užkirsti kelią bet kokioms galimoms bėglių atakoms.

„Sulaikyti žmogų tam, kad jo giminaitis būtų priverstas ką nors padaryti, yra mafijai būdinga taktika“, – trečiadienį parašė Tarptautinės žmogaus teisių organizacijos „Human Rights Watch“ Izraelio ir Palestinos skyriaus direktorius Omaras Shakiras.

Pirmadienį Gazos Ruože ir šiauriniame Vakarų Kranto mieste Dženine daug į gatves išėjusių žmonių džiaugėsi šešeto pabėgimu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)