Vyriausybė planavo nuo trečiadienio taikyti „taškinius karantinus“ sostinės regione, nepaisant rekordinių infekcijų, kurias skatina itin užkrečiama Delta atmaina. Netikėtas planas, prie kurio pridėta itin nedaug informacijos, kaip jis bus įgyvendintas, vietoj visos sostinės į itin griežtą karantiną būtų uždaręs namų ūkius, pastatus, gatves ar mikrorajonus.

Tai būtų palengvinę apribojimus visame regione, kuriam tenka apie trečdalį šalies ekonomikos, ir leistų daugeliui sunkiai nukentėjusių įmonių pradėti darbą bei paskatintų vietos turizmą. Tačiau vyriausybės COVID-19 darbo grupė antradienį pakeitė kursą, sakydama, kad dabartinės taisyklės bus pratęstos iki rugsėjo 15 dienos arba kol bus įgyvendintas „taškinių karantinų“ bandymas.

Šis žingsnis yra smūgis restoranams, kurie tikėjosi atverti duris pirmą kartą nuo rugpjūčio 6 dienos, kai šalies sostinės regionas buvo pastarąjį kartą uždarytas. Grožio salonai, turėję pradėti veiklą iš naujo, turės likti uždaryti, bažnyčios uždarytos asmeninėms paslaugoms.

Prezidentas Rodrigo Duterte neseniai sakė, kad šalis nebegali sau leisti daugiau karantinų, nes ankstesnės priemonės sugriovė ekonomiką ir paliko milijonus žmonių be darbo. Tačiau tik apie 19 proc. tikslinės populiacijos visiškai pasiskiepijus ir ligoninėms sparčiai užsipildant, valdžios institucijos turi nedaug galimybių stabdyti viruso plitimą. Filipinai stengiasi pažaboti infekcijų šuolį, dėl kurio stokodamos slaugytojų ligoninės patiria įtampą.

Koronaviruso atvejų skaičius Filipinuose jau viršija 2 milijonus, daugiau kaip 34 tūkst. žmonių mirė.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją