„Teismas skyrė A. Bykovui, pripažintam kaltu dėl dvigubos žmogžudystės organizavimo prieš 27 metus, 13 metų laisvės atėmimo bendrojo režimo kolonijoje bausmę“, – rašoma Krasnojarsko krašto prokuratūros pranešime.

Nuteistojo advokatas, kitaip nei prokuratūra, žada skųsti nuosprendį.

„Šioje byloje buvo rimtai pažeistos baudžiamojo proceso normos – dėl įrodymų pateikimo gynybai, dėl klausimų liudytojams uždavimo. Teismas faktiškai veikė kaip antras valstybinis kaltintojas. Visa tai bus pagrindas apskųsti nuosprendį“, – žurnalistams sakė advokatas Aleksejus Prochorovas.

Pirmadienį prokurorai paprašė skirti verslininkui 14 metų ir 11 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Teismas pavasarį pradėjo nagrinėti A. Bykovui iškeltą bylą dėl tyčinio dviejų žmonių nužudymo, įvykdyto iš anksto susitarusių asmenų grupės.

Bylą nagrinėjo prisiekusieji, nedalyvaujant nei žiniasklaidai, nei stebėtojams.

Rugpjūčio 31 dieną prisiekusieji pripažino A. Bykovą kaltu dėl 1994 metais įvykdytos dvigubos žmogžudystės organizavimo.

Pernai gegužę suimtas verslininkas taip pat kaltinamas nusikalstamo susivienijimo organizavimu, kurstymu pasikėsinti nužudyti už atlygį bei vengimu mokėti mokesčius itin stambiu mastu.

Rusijos žiniasklaida ne kartą skelbė apie A. Bykovo numanomus ryšius su nusikalstamu pasauliu; jis laikytas įtakingiausiu kriminalinių sluoksnių „autoritetu“ Krasnojarsko krašte, taip pat užmezgusiu glaudžius ryšius su vietos teisėsaugos struktūromis.

1998–2000 metais A. Bykovas buvo Krasnojarsko aliuminio gamyklos direktorių tarybos pirmininkas, o 1997–2016 metais buvo Krasnojarsko krašto regioninės asamblėjos deputatas.

2013 metais jis tapo kairiosios pakraipos nacionalistinės partijos „Rusijos patriotai“ Krasnojarsko skyriaus vadovu. Ši partija per Krasnojarsko miesto tarybos rinkimus suriko ketvirtadalį balsų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)