Sandorio kaina nebuvo paskelbta ir priklauso nuo to, ar vakcina bus patvirtinta Japonijoje. „Takeda“ bus atsakinga už vietinius klinikinius tyrimus.

Iki šiol Japonija patvirtino „Pfizer“/„BioNTech“, „Moderna“ ir „AstraZeneca“ skiepus, tačiau pastarasis administruojamas ribotai.

Kitaip nei „BioNTech/Pfizer“, „Moderna“ ir „Curevac“ mRNA produktai, „Novavax“ dviejų skiepų vakcina remiasi tradiciškesne technika, kai naudojami proteinai koronaviruso fragmentams pernešti paverčiami nekenksmingais, kad būtų sukurta imuninė reakcija. Tai reiškia, kad vakcina neturi būti laikoma itin žemoje temperatūroje, o tai gali suteikti logistinį pranašumą.

Remiantis Šiaurės Amerikos tyrimu, JAV įmonė „Novavax“ teigia, kad jos vakcina yra 90 procentų veiksminga prieš COVID-19. JAV ir ES reguliuotojai dar nepateikė savo vertinimo dėl veiksmingumo.

Praėjusį mėnesį Europos Komisija paskelbė, kad ji pasirašė preliminarų sandorį įsigyti iki 200 mln. šios vakcinos dozių, nors tai priklauso nuo nuo Europos Sąjungos reguliavimo institucijos patvirtinimo.

Po palyginti lėtos pradžios Japonijos skiepijimo programa įsibėgėjo, pilnai paskiepyti maždaug 48 proc. gyventojų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)