Čilė tokį žingsnį žengė pirmoji Lotynų Amerikoje.

Šalies Visuomenės sveikatos instituto direktorius Heriberto Garcia sakė, kad jo įstaiga naująją priemonę patvirtino penkiais balsais, nepritarus vienam balsavusiajam.

Dabar Sveikatos apsaugos ministerija turi nustatyti skiepijimo datas ir mechanizmą.

Leidimas skiepyti vaikus suteiktas šaliai pilnai paskiepijus daugiau kaip tris ketvirtadalius savo suaugusių gyventojų.

Čilės katalikiškasis universitetas šiuo metu vykdo „Sinovac“ poveikio 3–17 metų vaikams tyrimą. Jame dalyvauja 4 tūkst. vaikų.

Tačiau H. Garcia sakė, kad Visuomenės sveikatos instituto ekspertai savo sprendimą grindė „Sinovac“ laboratorijos pateiktos informacijos ir medicinos žurnaluose paskeltų pranešimų apžvalga.

Lotynų Amerikoje kelios šalys 12 metų ir vyresniems vaikams yra patvirtinusios tik „Pfizer“ vakciną nuo COVID-19. Kinija 3–17 metų vaikams leidžia naudoti „Sinovac“ ir „Sinopharm“ vakcinas.

Dar nedaug priežiūros institucijų pasaulyje yra įvertinusios vakcinų nuo COVID-19 saugumą vaikams, tačiau patvirtinimai jau prasideda. Jungtinės Valstijos, Kanada, Singapūras ir Honkongas leidžia naudoti „Pfizer“ vakcinas 12 metų ir vyresniems vaikams.

Čilėje nuo pandemijos pradžios užregistruota per 1,6 mln. COVID-19 atvejų ir daugiau kaip 37,1 tūkst. mirties nuo šios ligos atvejų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją