„Roskomnadzor“ apribojo prieigą prie šios svetainės, nes ji naudojama ekstremistinės organizacijos veiklai tęsti ir vykdyti... [Blokavimo] priežastis yra Rusijos Federacijos Generalinės prokuratūros reikalavimas apriboti prieigą prie informacijos išteklių, susijusių su Kovos su korupcija darbo organizavimu“, – nurodė „Roskomnadzor“.

„Iki šios akimirkos jis buvo likęs paskutiniuoju iš Rusijoje neužblokuotų Navalno komandos tinklalapių“, – socialiniuose tinkluose apie „Išmaniojo balsavimo“ svetainės blokavimą pranešė A. Navalno bendražygis Leonidas Volkovas.

Artėjant vėliau šį mėnesį numatytiems parlamento rinkimams, iš jų eliminuoti beveik visi balsingiausi Kremliaus kritikai, įskaitant A. Navalno sąjungininkus.

Praėjusį mėnesį „Roskomnadzor“ pareikalavo, kad „Google“ ir „Apple“ pašalintų A. Navalno programėlę iš savo parduotuvių.

Ketvirtadienį tarnyba dar labiau padidino spaudimą Vakarų technologijų milžinėms pareiškusi, kad jos gali būti patrauktos baudžiamojon atsakomybėn, jeigu ir toliau atsisakys paklusti Rusijos įstatymams.

Šiais metais opozicionieriaus A. Navalno organizacijos buvo paskelbtos „ekstremistinėmis“ ir uždraustos, o visi jo artimiausi bendražygiai pabėgo iš šalies.

Vėliau Rusijos žiniasklaidos priežiūros tarnyba užblokavo dešimtis su A. Navalnu siejamų svetainių, įskaitant jo pagrindinį tinklapį Navalny.com.

Savo pranešime iš kalėjimo A. Navalnas paragino šalininkus atsisiųsti „Išmaniojo balsavimo“ programėlę, kuria siekiama padėti rusams balsuoti už kandidatus, turinčius geriausius šansus įveikti su Kremliumi ir „Vieningąja Rusija“ susijusius politikus artėjančiuose rinkimuose.

Populiarumą prarandanti valdančioji partija „Vieningoji Rusija“ dėl šios „išmaniojo balsavimo“ taktikos prarado mandatų per pastaruosius vietos valdžios rinkimus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)