„Atsižvelgdama į vakcinų trūkumą ir grėsmes, keliamas naujų koronaviruso atmainų, Lenkija demonstruodama solidarumą perduos Taivanui 400 tūkst. „AstraZeneca“ vakcinos dozių“, – rašoma URM išplatintame pareiškime.

„Tokiu būdu Lenkija taps trečia didžiausia vakcinų donore Taivanui po Jungtinių Valstijų ir Japonijos“, – priduriama pareiškime.

Pasak ministerijos, tai yra atsakomasis žingsnis, nes koronaviruso pandemijos pradžioje Taivanas padovanojo šaliai medicinos priemonių.

„Per pirmąją pandemijos bangą Taivanas padovanojo Lenkijai 1 mln. medicininių kaukių, 5 tūkst. apsauginių kostiumų ir 20 tūkst. chirurginių chalatų“, – nurodė URM.

„Atsižvelgdama į šį svarbų solidarumo gestą, Lenkija padovanos Taivanui daugiau kaip 400 tūkst. vakcinos nuo SARS-CoV-2 dozių, leisiančių jam paspartinti savo gyventojų skiepijimą“, – pridūrė ministerija.

Taivano užsienio reikalų ministerija padėkojo Varšuvai už dovaną. Sekmadienį socialiniame tinkle „Twitter“ ministerija nurodė, kad ją „sujaudino šis kilniaširdiškas gestas“.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)