Ministerija neatskleidė diplomato mirties aplinkybių.

54 metų vyras tik praėjusį mėnesį pradėjo darbą Pekine. Pareigas perims jo pavaduotojas Frankas Rueckertas.

Vokietijos ambasada Pekine

„Su giliu liūdesiu ir siaubu išgirdome apie staigią Vokietijos ambasadoriaus Kinijoje profesoriaus daktaro Jano Heckerio mirtį, – sakoma Užsienio reikalų ministerijos pranešime. – Šiuo metu mūsų mintys yra su jo šeima ir žmonėmis, kurie jam buvo artimi“.

Janas Heckeris, Ursula von der Leyen

J. Heckeris, kilęs iš šiaurinio Kylio uostamiesčio, studijavo teisę, dirbo advokatu ir teisėju. Jis buvo vedęs ir turėjo tris vaikus.

A. Merkel ir Jan Hecker

Prieš tapdamas ambasadoriumi, J. Heckeris buvo universiteto dėstytojas, vėliau tapo kanclerės Angelos Merkel patarėju užsienio politikos klausimais.

2015-aisiais, kai prisijungė prie A. Merkel kanceliarijos, J. Heckeris ėjo vadovaujančias pareigas naujai suformuotoje pabėgėlių politikos koordinavimo komandoje.

Per vadinamąją 2015-ųjų migrantų krizę jis pasitarnavo kaip vienas iš tų, kurie mėgino paaiškinti devizu „galime tai padaryti“ (vok. „wir schaffen das“) pagrįstą A. Merkel planą priimti šimtus tūkstančių prieglobsčio prašytojų.

Toks vaidmuo padėjo J. Heckeriui priartėti prie kanclerei artimiausio rato federalinėje vyriausybėje.

2017-aisiais J. Heckeris buvo skirtas užsienio, saugumo ir vystymosi politikos departamento vadovu. Būtent tada jisai ir tapo A. Merkel patikėtiniu, lydėjusiu kanclerę daugelyje kelionių.

Nuo 2011-ųjų iki 2015-ųjų J. Heckeris, pagal išsilavinimą – teisininkas, ėjo teisėjo pareigas Vokietijos Federaliniame Administraciniame Teisme. Dar anksčiau jis dirbo šalies Vidaus reikalų ministerijoje.

„Jano Heckerio mirtis mane giliai sukrėtė, – nurodė A. Merkel pirmadienį išplatintame rašytiniame pareiškime. – Daugelį metų tarnavusio ypač vertingo patarėjo, pasižymėjusio tiek žmogiškomis savybėmis, tiek puikiu profesijos išmanymu, praradimas man kelią didžiulį liūdesį. Mūsų bendradarbiavimą laikau likimo dovana ir galiu tiktai pasidžiaugti, kad šitiek metų teko būti artimais bendražygiais. Reiškiu kuo nuoširdžiausią užuojautą jo žmonai, vaikams ir kitiems artimiesiems jiems visiems neišmatuojamai sunkią netekties valandą.“

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)