„Saadi Muamaras Kadhafi paleistas iš kalėjimo“ pagal teismo sprendimą, paskelbtą prieš kelerius metus, sakė šaltinis. Jis nenurodė, ar S. Kadhafi vis dar yra šalyje.

Keliuose žiniasklaidos sekmadienio pranešimuose buvo sakoma, kad S. Kadhafi jau išskrido į Turkiją.

Šaltinis prokuratūroje AFP patvirtino, kad S. Kadhafi buvo paleistas.

„Vyriausiasis prokuroras prieš kelis mėnesius paprašė įvykdyti sprendimą, susijusį su Saadi Kadhafi, kai tik bus išpildytos visos reikiamos sąlygos“, – sakė šaltinis.

Jis pridūrė, kad S. Kadhafi gali likti šalyje arba iš jos išvykti.

S. Kadhafi, kuriam dabar 47 metai, tėvo diktatūros laikais garsėjo pleibojaus gyvenimu. Po M. Kadhafi nuvertusio sukilimo jis pabėgo į Nigerį, bet vėliau buvo išduotas Libijai.

Šis buvęs profesionalus futbolininkas, apkaltintas nusikaltimais prieš protestuotojus 2011 metais ir Libijos futbolo trenerio Bashiro al Rayani (Baširo Rajanio) nužudymu 2005-aisias, buvo laikomas viename Tripolio kalėjime.

2018 metų balandį apeliacinis teismas išteisino jį dėl B. al Rayani nužudymo.

Per sukilimą buvo nužudyti trys iš septynių diktatoriaus sūnų. Po sukilimo šalyje įsiviešpatavo chaosas, dėl valdžios varžėsi priešiškos frakcijos.

2020 metais kovos baigėsi ugnies nutraukimu, buvo sudarytos sąlygos taikos deryboms ir šių metų kovą buvo suformuota pereinamojo laikotarpio vyriausybė.

Gruodį Libijoje numatomi rinkimai, bet pasirengimą jiems temdo svarbių veikėjų ginčai dėl to, kada surengti rinkimus, kokius rinkimus ir kokiu konstituciniu pagrindu.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)