Ataka al Rašado rajone, maždaug už 65 kilometrų į pietus nuo Kirkuko miesto, įvyko netrukus po vidurnakčio, naujienų agentūrai AFP sakė aukšto rango Irako policijos pareigūnas.

„Organizacijos „Islamo valstybė“ nariai užpuolė federalinės policijos kontrolės punktą“, – sakė pareigūnas, nenorėjęs skelbti savo pavardės.

„Trylika [saugumo pajėgų pareigūnų] žuvo ir trys buvo sužeisti“, – pridūrė jis.

Vienas medikas Kirkuke patvirtino aukų skaičių.

Atsakomybės už išpuolį kol kas niekas neprisiėmė.

2014 metais IS žaibiško puolimo metu užėmė didelę dalį Irako teritorijos, tačiau buvo išstumta iš jos per JAV vadovaujamos karinės koalicijos remiamą kovos su sukilėliais kampaniją.

2017-aisiais Bagdadas paskelbė pergalę prieš sunitų ekstremistus, o atakų Irako miestuose gerokai sumažėjo, nors kariai ir tebekovoja su IS „miegančiomis“ kuopelėmis kalnuotose vietovėse ir dykumose.

Džihadistai teberengia operacijas prieš Irako kariuomenę ir policiją šalies šiaurėje, o pastarasis išpuolis yra tarp daugiausiai aukų pareikalavusių atakų šiais metais.

Liepos 19 dieną sunitiška IS prisiėmė atsakomybę už sprogdinimą, per kurį žuvo daugiau kaip 30 žmonių Bagdado priemiestyje, vadinamame Sadro Miestu – tankiai apgyventoje šiitų tvirtovėje.

Šiuo metu Irake yra apie 3 500 tarptautinės koalicijos karių, iš jų – 2 500 amerikiečiai.

Tačiau su Iranu susijusioms ginkluotoms grupuotėms puolant amerikiečių naudojamus objektus, JAV mažina savo karinį kontingentą. Vašingtonas yra pareiškęs, kad nuo kitų metų JAV karių vaidmuo apsiribos irakiečių karių mokymu ir konsultavimu.

Praėjusį sekmadienį Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas, lankydamasis Irako Kurdistane, išreiškė susirūpinimą dėl IS „atgimimo“ tiek Irake, tiek Sirijoje.

Jis taip pat sakė, kad Irake dislokuoti prancūzų kariai, priklausantys tarptautinei koalicijai, liks šalyje, „kad ir kokius sprendimus priimtų amerikiečiai“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)