„Naujosios vyriausybės ir ministrų kabineto sudėtis bus paskelbta kitą savaitę“, – pranešė Talibano judėjimo atstovas spaudai Zabihullah Mujahidas.

Savo ruožtu Talibano sukurto komiteto narys Khalilas Khakkani, kurio užduotis yra derėtis su įvairiomis Afganistano visuomenės grupėmis dėl naujos vyriausybės sukūrimo, nurodė, kad Talibanas gali sudaryti vyriausybę ir pats vienas, tačiau „pats vienas Talibanas nebus priimtinas pasauliui“.

Dėl to, pasak jo, Talibanas mėgina užtikrinti, kad būsimoje vyriausybėje būtų visos Afganistano visuomenės grupės ir sluoksniai.

Jis taip pat teigė, kad naujoje vyriausybėje bus buvęs Afganistano ministras pirmininkas Gulbuddinas Hekmatyaras, kuris išreiškė paramą Talibanui, ir iš šalies pabėgusio Afganistano prezidento Ashrafo Ghani brolis.

Penktadienį tapo žinoma, kad Talibanas nusprendė paskelbti naujos Afganistano vyriausybės sudėtį rugsėjo 4 dieną, o ne tada, kaip planuota iš pradžių – rugsėjo 3 dieną.

Trečiadienį buvo pranešta, kad Talibanas jau paskyrė pirmuosius pareigūnus, įskaitant užsienio, gynybos ir vidaus reikalų ministrus. Kaip pranešė televizijos kanalas „Tolo News“, Talibano lyderis Haibatullah Akhundzada greičiausiai taps aukščiausiu Afganistano vadovu. Jam vadovaujant, Afganistaną valdys prezidentas arba ministras pirmininkas.

Tuo pačiu metu „The Hindustan Times“ parašė, kad skirtingų Talibano padalinių lyderiai kovoja tarpusavyje, siekdami įgyti kuo daugiau įtakos būsimai Afganistano vyriausybei.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)