„Premjeras prarado mūsų pasitikėjimą, todėl mes siūlome balsuoti dėl nepasitikėjimo juo“, – sakė Danas Barna, vienas iš USR-PLUS partijos lyderių.

Jis perspėjo, kad USR-PLUS ministrai kitą savaitę atsistatydins ir prisijungs prie opozicijos, jeigu premjeras liks poste.

Partija norėtų likti vyriausybėje, tačiau tik tuo atveju, jei bus paskirtas naujas premjeras.

F. Citu, Nacionalinės liberalų partijos (PNL) atstovas, šią savaitę papiktino koalicijos partnerius iš USR-PLUS atleisdamas šios partijos teisingumo ministrą Stelianą Ioną.

Nesutarimai kilo dėl kontraversiško 10 mlrd. eurų vertės regionų vystymo plano, kurio siekia premjeras, bet kurį atsisakė patvirtinti teisingumo ministras.

USR-PLUS teigia, kad penktadienį priimtam projektui trūksta skaidrumo, o F. Citu juo naudojasi siekdamas užsitikrinti įtakingų vietos politikų paramą prieš rinkimus dėl PNL partijos vadovo posto.

Tam, kad balsavimas dėl nepasitikėjimo pavyktų, balsuoti „už“ turi 234 parlamentarai iš 466, o tai neįmanoma be didžiausios opozicinės Socialdemokratų partijos balsų.

USR-PLUS turi 80 mandatų ir balsavime dėl nepasitikėjimo premjeru, kuris turėtų įvykti per artimiausias 10 dienų, užsitikrino kraštutinės dešinės AUR partijos paramą, turinčios 47 mandatus.

F. Citu žada „informuoti Europos lyderius ir strateginius partnerius JAV apie tai, kas vyksta Rumunijoje“.

Trečioji koalicijos partnerė, Rumunijos vengrų demokratinė sąjunga (UDMR), pažadėjo paramą premjerui.

Jei vyriausybė žlugs, Rumunijos prezidentas Klausas Iohannis gali paskirti naują premjerą, kuris suformuotų vyriausybę.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją