Prieš įvykdydami nusikaltimą 2020 metų žiemą kaltininkai, kuriems tuomet buvo 16 metų, kelias savaites tyčiojosi iš būsimos aukos.

Visi kaltinamieji neigė, kad kėsinosi nužudyti buvusį bendraklasį.

Praėjusių metų gruodžio 4 dieną Helsinkio šiaurėje jie daugiau nei tris valandas „itin žiauriai ir brutaliai“ smurtavo prieš auką, kol vaikinas mirė, nurodoma teismo pranešime spaudai.

Teisėjai priėjo išvadą, kad kaltinamieji, auką pažinoję nuo vaikų darželio laikų, veikė kartu ir prieš užpuldami paauglį ketino jį apsvaiginti stipriu alkoholiu. Auka taip pat buvo kentė patyčias kelias savaitės iki žūties.

Ilgai trukęs užpuolimas buvo įvykdytas trijose skirtingose vietose Helsinkyje, o į paskutinę vietą auka buvo nunešta. Paauglys buvo mušamas kumščiais ir smogiamaisiais ginklais, spardomas į galvą.

Užpuolikai taip pat žemino ir niekino buvusį klasės draugą.

Paliktas pusnuogis kelias valandas gulėti šaltyje, paauglys mirė. Jam buvo sulaužyti šonkauliai ir sužalotos smegenys, sukeltas vidinis kraujavimas.

Ant kūno buvo aptikta daugiau nei 100 sužalojimų.

„Tai buvo ne žaidimas, o grynas smurtas“, – per vasarį vykusį teismo posėdį sakė prokurorė Satu Pomoell.

Rugpjūtį teismo paskirtas psichologas nustatė, kad užpuolimo metu kaltinamieji suvokė savo veiksmų pasekmes.

Kaltinamiesiems buvo nurodyta sumokėti po 12 tūkst. eurų kompensaciją aukos tėvui ir motinai už jų patirtą skausmą ir kančias.

Teismo sprendimas dar nėra galutinis, nes kaltinamieji dar gali apskųsti bylą aukštesnės instancijos teismui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)