Revoliucinės gvardijos vadas Hosseinas Salami gyrė H. Firouzabadi „nepaliaujamas pastangas“ ginti „Irano Islamo Respublikos šventą santvarką“, sakoma pranešime, paskelbtame Revoliucinės gvardijos tinklalapyje „Sepahnews“.

Gydytojo išsilavinimą įgijęs H. Firouzabadi įstojo į islamišką savanorių sukarintą organizaciją „Basij“ per 1980–1988 metų Irano ir Irako karą.

Dirbdamas administracinėse pareigose jis sparčiai kilo karjeros laiptais. 1989 metų rugsėjį šalies aukščiausiasis lyderis ajatola Ali Khamenei paskyrė H. Firouzabadi kariuomenės vadu. Šis postas jam priklausė iki 2016 metų.

Irano ginkluotųjų pajėgų vadui pavaldi tiek reguliarioji kariuomenė, tiek Islamo revoliucinės gvardijos korpusas.

Eidamas šias pareigas H. Firouzabadi buvo vienas pagrindinių Irano karinės pagalbos Bagdadui ir Damaskui architektų, Irakui ir Sirijai kovojant su „Islamo valstybe“ ir kitais džihadistų judėjimais.

Kai ginkluotųjų pajėgų vado postą iš jo perėmė Mohammadas Hosseinas Bagheri, H. Firouzabadi tapo A. Khamenei kariniu patarėju ir ėjo šias pareigas iki pat mirties.

Naujienų agentūra „Fars“ pranešė, kad H. Firouzabadi mirė užsikrėtęs pandeminiu koronavirusu.

2018 metais, kilus tarptautiniam pasipiktinimui dėl Irane ir Kanadoje dirbusio aplinkosaugininko Kavouso Seyedo Emami mirties kalėjime, H. Firouzabadi apkaltino Vakarų šalis, kad šios esą naudojasi driežais ir chameleonais kaip „branduoliniais šnipais“, ieškodamos „urano kasyklų ir atominės veiklos“ Irane -pėdsakų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)