Skurstanti Šiaurės Korėja buvo vieną pirmųjų pasaulio šalių, įvedusių griežtą karantiną, po to, kai praėjusių metų sausį uždarė savo sienas, kad užkirstų kelią viruso plitimui iš kaimyninės Kinijos.

Pchenjanas iki šiol tvirtina šalyje neužfiksavęs nė vieno COVID-19 atvejo, tačiau ekonomika jau sumokėjo didžiulę blokados kainą, režimui birželį pripažinus, kad šalis kovoja su „maisto krize“.

Nepaisant to, izoliuota valstybė nurodė vakcinas pagal pasaulinę vakcinų programą „Covax“ platinančiai UNICEF, kad Kinijoje pagamintos vakcinos turėtų būti atiduotos kitoms šalims, teigė JT agentūra.

Šiaurės Korėjos Sveikatos apsaugos ministerija „nurodė, kad 2,97 mln. KLDR per „Covax“ pasiūlytų „Sinovac“ vakcinos dozių galėtų būti paskirstytos smarkiai paveiktoms šalims, atsižvelgiant ribotą pasaulinę COVID-19 vakcinų pasiūlą ir kai kuriose šalyse stebimą sergamumo didėjimą“, naujienų agentūrai AFP teigė UNICEF atstovas.

Pchenjanas „toliau bendraus“ su „Covax“, kad „ateinančiais mėnesiais galėtų gauti COVID-19 vakcinų“, pridūrė atstovas.

Liepą viena Pietų Korėjos ekspertų grupė, susijusi su Seulo žvalgybos agentūra, teigė, kad Pchenjanas taip pat atsisakė šaliai per „Covax“ siūlytų „AstraZeneca“ vakcinos dozių dėl galimo šio preparato šalutinio poveikio.

Nacionalinis saugumo strategijos institutas tuo metu pridūrė, kad Šiaurės Korėja neturi pakankamai infrastruktūros laikyti „Pfizer“ ir „Moderna“ vakcinos dozes, tačiau tuo pat metu abejoja dėl kiniškų vakcinų veiksmingumo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją