Sostinėje Bratislavoje dešinieji ekstremistai ir antivakseriai kelias valandas blokavo vieną svarbią sankryžą. Vakare policija išsklaidė blokadą, pasak žiniasklaidos, tai padaryta naudojant ašarines dujas ir gumines kulkas.

Taip pat buvo pasiruošta panaudoti vandens patranką, tačiau to neprireikė. Per susirėmimus su policija sužeisti mažiausiai trys žmones, dar keturi sulaikyti. Antrame pagal dydį šalies mieste Košicėje policija sulaikė du žmones, ten apie sužalotuosius nepranešta.

Protestus organizuoti ragino buvusio ilgamečio šalies premjero Roberto Fico opozicinė partija „Smer-SD“, dvi parlamentinės kraštutinės dešinės partijos ir nepriklausomos grupės. Protesto akcijos prasidėjo trečiadienio rytą, keliose abiejų miestų aikštėse.

Kraštutinės dešinės „Liaudies partijos – Mūsų Slovakija“ (LSNS) lyderis Marianas Kotleba, kuriam už nacių propagandą anksčiau skirta laisvės atėmimo bausmė, prieš prezidentės Zuzanos Čaputovos oficialią rezidenciją Bratislavoje pasakė kalbą, kurios metu įvardijo ES vėliavas kaip „okupantų skudurus“.

Protesto dalyviai savo ruožtu vadino vyriausybės propaguojamus skiepus nuo koronaviruso „Slovakijos žmonių genocidu“.

Tuo metu Košicėje buvęs premjeras R. Fico apkaltino vyriausybę nesėkme ir paskelbė apie peticiją sušaukti pirmalaikius rinkimus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)