Smarki liūtis greitai užtvindė Katalonijos Alkanaro miestelį, kur vietos gyventojai stebėjo, kaip su dumblėtas vanduo šlavė mašinas ir gatvėmis nešė jas Viduržemio jūros link. Visuomeninio transliuotojo TVE parodytuose reportažuose matyti, kaip dideliu greičiu nunešamos ir kėdės, paprastai naudojamos sėdint lauke.

Katalonijos meteorologijos tarnybos duomenimis, nuo vidurnakčio iki 14 val. Alkanare iškrito daugiau nei 215 litrų kritulių kvadratiniam metrui.

Daugumoje žemyninės Ispanijos regionų paskelbtas smarkių liūčių pavojus. Nacionalinės meteorologijos tarnybos duomenimis, naktį Madride ir kituose vidurio Ispanijos rajonuose dėl audrų, per kurias užfiksuota jau daugiau nei 9 tūkst. žaibų, smarkiai lijo ir kilo nedideli potvyniai.

Pranešimų apie nukentėjusiuosius kol kas negauta. Vietos valdžia paragino žmones likti namuose ir įspėjo, kad vėliau trečiadienį prognozuojamos tolesnės liūtys gali sukelti dar didesnius potvynius.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)