Tai naujausias karinis incidentas tarp šių priešiškų valstybių po praėjusių metų karo dėl ginčijamo Kalnų Karabacho regiono.

Armėnijos gynybos ministerija paskelbė, kad azerbaidžaniečių pajėgos šaudė į armėnų pozicijas Ararato srityje. Dėl to buvo mirtinai sužeistas vienas karys kontraktininkas, sakoma ministerijos pareiškime.

„Gynybos ministerija griežtai smerkia Azerbaidžano veiksmus ir įspėja, kad už juos nebus nenubausta“, – sakoma pareiškime.

Azerbaidžano reakcijos kol kas nebuvo.

Praėjusį rudenį šešias savaites vykusios kautynės dėl Kalnų Karabacho pareikalavo apie 6,5 tūkst. gyvybių ir baigėsi lapkritį tarpininkaujant Rusijai paskelbtomis paliaubomis. Pagal pasirašytą taikos susitarimą Armėnija užleido keletą ne vieną dešimtmetį jos valdytų rajonų.

Ir Azerbaidžanas, ir Armėnija pastaraisiais mėnesiais praneša apie pavienius susišaudymus pasienyje. Tie incidentai kursto nuogąstavimus, kad teritorinis ginčas gali peraugti į naują konfrontaciją.

Kalnų Karabachas yra etninių armėnų gyvenamas Azerbaidžano regionas, nuo šios valstybės atsiskyręs 10-ojo dešimtmečio pradžioje subyrėjus Sovietų Sąjungai. Per kilusį konfliktą žuvo maždaug 30 tūkst. žmonių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją