Šalies Sveikatos departamentas nurodė per pastarąsias 24 val. užfiksavęs 14 216 naujų infekcijų, kurios bendrą šalyje patvirtintų COVID-19 atvejų skaičių padidino iki 2 003 955. Tuo metu mirčių skaičius padidėjo 86, iki 33 533, pridūrė departamentas.

Sveikatos pareigūnai ir ekspertai teigia, kad artimiausiomis dienomis skaičiai didės, ir nepritaria raginimams atlaisvinti daugiau ribojimų.

Kai kurios bendrovės siūlo sukurti vadinamuosius „burbulus“, kad pilnai paskiepyti žmonės galėtų mėgautis šiuo metu draudžiamomis laisvalaikio veiklomis, kaip lankymusi restoranuose ar ėjimu į sporto salę. Tačiau vienas techninės patariamosios grupės COVID-19 klausimais narys teigė, kad tokia strategija nebūtų veiksminga, kadangi šalyje paskiepyta mažai žmonių.

Sekmadienio duomenimis, pilnai vakcinuota 13,78 mln. filipiniečių, t.y. daugiau kaip 12 proc. šalies populiacijos.

Šalies sveikatos ekspertė Anna Ong Lim pridūrė, kad didelis delta atmainos užkrečiamumas kelia infekcijos riziką net ir pilnai paskiepytiems žmonėms. „Ne vien paskiepyta labai mažai žmonių, tačiau taip pat tenka kovoti su atmaina, kuri naudojasi šiomis spragomis“, – teigė ji.

Delta atmaina „dabar yra labiausiai paplitusi atmaina Filipinuose“, teigė Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) atstovas šalyje Rabindra Abeyasinghe.

Cituodamas naujausius Filipinų genomo centro duomenis, R. Abeyasinghe pažymėjo, kad „delta atmaina šiuo metu atsakinga už daugiau kaip 70 proc. infekcijos perdavimo“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją