„Jaučiu, kad tai susiję su sankcijomis, kurias jau įvedėme. Ir esame pasirengę veikti (toliau). Esu atsakinga už vizų sistemą. Ir būtent ją mes galėtume pristabdyti asmenų, susijusių su Lukašenkos režimu, atžvilgiu“, – sakė EK narė spaudos konferencijoje Briuselyje po neeilinio ES šalių vidaus reikalų ministrų susitikimo.

Anksčiau antradienį Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis kreipėsi į prezidentą Andrzejų Dudą prašydamas įvesti 30 dienų nepaprastosios padėties režimą Baltarusijos pasienyje.

Pasak ministro pirmininko, šios priemonės būtinos dėl susidariusios padėties, dešimtims migrantų kiekvieną dieną mėginant neteisėtai kirsti Lenkijos sieną.

M. Morawieckis savo ruožtu apkaltino Minską šantažu.

Lenkija, Latvija ir Lietuva neįsileidžia prieglobsčio siekiančių migrantų, o baltarusių pasieniečiai neleidžia jiems sugrįžti į Baltarusiją, todėl dažnai kyla konfliktinių situacijų.

Lenkija tai vadina „hibridine ataka“ prieš visą bloką. M. Morawieckis antradienį sakė, kad A. Lukašenka bando „įvesti destabilizuojamą elementą į mūsų šalių teritoriją“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)