Gelbėtojai iš laivybos saugumo ir gelbėjimo agentūros „Salvamento Maritimo“ sakė anksti ryte valtyje netoli Fuerteventūros salos radę 32 migrantus ir vieno žuvusio žmogaus palaikus.

Išgyvenusieji teigė, kad valtimi išplaukė apie 60 žmonių, naujienų agentūrai AFP sakė šaltinis Ispanijos vyriausybės delegacijoje.

Ispanų nevyriausybinė organizacija „Caminando Fronteras“, stebinti migrantų jūroje nelaimės signalus, nurodė, kad dingo dvi valtys ir kad vienoje iš jų buvo 42 žmonės, o kitoje – 59. Kol kas tiksliai nežinoma, kuri valtis buvo rasta.

Atstovė Siham Korriche AFP sakė, kad informacija prieštaringa ir kad kai kurie išgelbėtieji kalba apie „12 ar 14 dingusių žmonių“.

„Abi valtys yra pripučiamos, jos išplaukė iš to paties rajono tą pačią dieną, todėl nežinome, kuri valtis rasta“, – sakė S. Korriche. Pasak jos, valtys išplaukė iš Tan Tano Maroko pietuose ir „Caminando Fronteras“ bando susisiekti su šių migrantų šeimomis.

Praėjusią savaitę 11 žmonių dingo iš kitos valties, kuria beveik 40 migrantų leidosi į panašią kelionę. Ispanijos pakrančių apsaugos pareigūnai išgelbėjo 28 šių žmonių.

Po kelių valandų tame rajone netoli Lansarotės salos buvo surasti trijų žuvusių moterų kūnai.

Rugpjūčio 19 dieną pakrančių apsaugos pareigūnai išgelbėjo moterį, įsikibusią į apvirtusią valtį. Savo gelbėtojams ji pasakė, kad šia valtimi išplaukė apie 50 migrantų.

Žmonių, bandančių valtimis pasiekti Kanarų salas Atlanto vandenyne, skaičius nuo 2019 metų pabaigos, sugriežtinus migracijos kelių per Viduržemio jūrą kontrolę, smarkiai išaugo.

Pernai Kanarų salas pasiekė kiek daugiau nei 23 tūkst. migrantų – tai didžiausias skaičius nuo 2006-ųjų, aštuoniskart didesnis nei 2019 metais, rodo Vidaus reikalų ministerijos skaičiai.

Srautas nemažėja: rugpjūčio 15 dienos duomenimis, į Kanarus nuo šių metų pradžios atvyko 8 222 migrantai – du kartus daugiau nei per per tą patį laikotarpį 2020 metais.

Tarptautinė migracijos organizacija (TMO) nurodo, kad nuo sausio 1-osios iki rugpjūčio 20-osios pakeliui į Kanarų salas žuvo ar dingo mažiausiai 428 migrantai – 102 daugiau nei per tą patį praėjusių metų periodą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją