Barelis Hadaria Shmueli priklausė pasienio policijos specialiajam daliniui, veikusiam per susirėmimus netoli tvoros, žyminčios sieną tarp islamistų judėjimo „Hamas“ valdomo anklavo ir žydų valstybės.

„2021 metų rugpjūčio 21 dieną, šeštadienį, per operatyvinius veiksmus prie sieną [žyminčios] tvoros Gazos Ruožo šiaurėje pajėgos buvo apšaudytos iš Ruožo ir Barelis buvo labai sunkiai sužeistas“, – sakoma policijos pranešime.

„Po daugiau kaip savaitės, kai kovojo dėl savo gyvybės drauge su Sorokos ligoninės [pietiniame Izraelio Beer Ševos mieste] darbuotojais, buvo konstatuota jo mirtis“, – nurodė policija.

Per rugpjūčio 21-osios smurto protrūkį buvo sužeista maždaug 40 žmonių, tarp jų 12 metų palestiniečių berniukas ir 32 metų vyras, nurodo „Hamas“.

Tai buvo sugrįžimas prie 2018 metų demonstracijų, kai Gazos Ruožo gyventojai pradėjo protestų judėjimą reikalaudami, kad Izraelis nutrauktų blokadą ir leistų palestiniečiams pabėgėliams grįžti į žemes, iš kurių jie buvo išvaryti arba pabėgo per 1948-ųjų karą, kai buvo įkurta žydų valstybė.

Dažnai smurtinės, „Hamas“ remiamos demonstracijos vyksta kas savaitę, o per daugiau kaip metus Izraelis nukovė maždaug 350 palestiniečių šioje teritorijoje.

Gegužę „Hamas“ ir Izraelis kariavo per niokojamą 11 dienų konfliktą – didžiausią per daugelį metų. Jis pasibaigė neoficialiomis paliaubomis.

Vėlesniais mėnesiais į Izraelio teritoriją iš Gazos Ruožo toliau buvo leidžiami padegamieji balionai, o Izraelis dėl jų kaltina „Hamas“ ir dažnai rengia atsakomuosius aviacijos smūgius.

Tuo pačiu metu Izraelis švelnina suvaržymus civiliniam gyvenimui ir prekybai šioje teritorijoje, kurią blokuoja nuo 2007 metų, kai valdžią perėmė „Hamas“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)