59 metų K. Amiridis buvo nužudytas 2016 metais. Jis gyveno Brazilijoje ir buvo su žmona bei dukra išvykęs Kalėdų atostogų į Rio de Žaneirą.

Netrukus po Kalėdų diplomato palaikai buvo rasti po tiltu, sudegusiame jo išsinuomotame automobilyje, Nava Igvasu savivaldybės teritorijoje netoli valstijos sostinės.

Tyrimą atlikę pareigūnai rado daugybę įkalčių, įskaitant kraujo pėdsakus ant sofos ir saugumo kamerų įrašus, leidusių įtarti, kad nusikaltimą įvykdė karo policijos pareigūnas, buvęs Francoise meilužis Sergio Gomesas Moreira.

Jiems abiem teismas iš pradžių skyrė 22 metų laisvės atėmimo bausmę be teisės į lygtinį paleidimą.

Nusikaltimo aplinkybės yra netipiškos, nes (ambasadorius) buvo nužudytas per Kalėdų atostogas... šiuo atveju, ši šeima buvo sudraskyta “, – sakė Nova Igvasu 4-ojo baudžiamojo teismo teisėja Anna Christina da Silveira Fernandes.

Skaitydama nutartį ji nurodė, kad „nusikaltimą kruopščiai apgalvojo ir suplanavo“ F. De Souza Oliveira.

„Remiantis surinktais parodymais, kaltinamoji sugalvojo ir suorganizavo visą šį makabrišką planą“, – pridūrė teisėja.

Byloje buvo ir trečias kaltinamasis – policininko pusbrolis Eduardo Tedeschi. Jis buvo išteisintas dėl nužudymo, tačiau lygtinai buvo nuteistas kalėti vienerius metus už bendrininkavimą slepiant kūną.

Per tris dienas užtrukusį bylos nagrinėjimą iki penktadienio teismas išklausė 18 liudytojų.

Skelbdama nuosprendį teisėja taip pat priminė, kad vienas iš kaltinamųjų buvo valstybės tarnybos pareigūnas.

„Jis prisiekė ginti visuomenę ir prieš ją nemaištauti. Todėl [nusikalsdamas] jis užtraukė gėdą karo policijai ir nepateisino valstybės parodyto pasitikėjimo“, – sakė teisėja, kalbėdama apie Sergio Gomesą Moreirą.

Pasak jos, „ambasadore save vadinanti“ F. De Souza Oliveira „savo elgesiu sutepė Brazilijos vardą ir užtraukė gėdą visai tautai, atsižvelgiant, kokią neigiamą tarptautinę įtaką padarė šie įvykiai“.

F. De Souza Oliveira ir K. Amiridis susituokė 2004 metais, kai vyras dirbo konsulu Rio de Žaneire.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją