Vakcinos „bus paskirstytos ir platinamos per (Afrikos Sąjungos) Afrikos vakcinų įsigijimo fondą (AVAT) ir „Covax““, partnerystę dėl teisingo vakcinų paskirstymo, sakoma pranešime.

„(COVID-19) pandemiją galima įveikti tik intensyviai bendradarbiaujant“, – sakoma E. Macrono pareiškime, kuriame pabrėžiama „tvirta mūsų partnerystė“ su AS.

Pietų Afrikos Respublikos prezidentas Cyrilas Ramaphosa, kartu su E. Macronu griežtai kritikavęs nelygią prieigą prie vakcinų, pasveikino šią žinią kaip „stiprų ir laukiamą žmonių solidarumo ir politinio bendradarbiavimo gestą tuo metu, kai pasauliui to labiausiai reikia“.

AVAT yra priemonė, leidžianti AS šalims narėms kartu įsigyti vakcinų, kad padėtų joms patenkinti bent 50 proc. savo poreikių. „Covax“ siekia padėti šalims įveikti vakcinų trūkumą per donorų skiriamas aukas.

E. Macrono biuro pareiškime teigiama, kad per AVAT buvo nupirkta vakcinų, kurių pakaks iki 2022 metų rugsėjo paskiepyti 400 mln. Afrikos žmonių, t. y. trečdalį žemyno gyventojų, ir tai kainavo 3 mlrd. dolerių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)