Pasak pranešimo, raketos buvo paleistos iš Chairčanos rajono, esančio Kabulo šiaurėje. CNN, remdamasis JAV vyriausybės pareigūnais, pranešė, kad į oro uostą buvo paleistos mažiausiai penkios raketos.

Informacijos apie galimas aukas ar padarytą žalą kol kas nėra.

Buvo aktyvuota oro uosto oro gynybos sistema, kuri sunaikina artėjančius objektus prieš jiems smogiant. Ji buvo išbandyta tik prieš kelias savaites.

Socialiniuose tinkluose pasidalytuose vaizdo įrašuose matyti degantis automobilis, į kurį, matyt, pataikė viena iš raketų. Iš automobilio buvo likę tik nuolaužos, jo padangos išsilydžiusios.

Nebuvo įmanoma patikrinti, ar raketos buvo paleistos iš tos transporto priemonės.

CNN pranešė, kad artimiausia grėsmė Afganistano sostinės oro uostui buvo pašalinta.

JAV prezidentas Joe Bidenas buvo informuotas apie išpuolį, sakė Baltųjų rūmų atstovė Jen Psaki. Taip pat jam buvo pranešta, kad operacijos oro uoste bus tęsiamos be pertraukų.

Pasak J. Bideno, oro uoste esantys vadai turi dėti daugiau pastangų, siekiant apsaugoti karius.

JAV kariuomenė sekmadienį per oro antskrydį sunaikino automobilį su sprogmenimis. Taip buvo išvengta „žaibiškos grėsmės“ oro uostui iš teroristinės grupuotės, vadinamos „Islamo valstybe Khorasan“ arba ISIS-K.

„Reikšmingi antriniai sprogimai“ po smūgio patvirtino, kad automobilyje buvo didelis sprogmenų kiekis, sakė JAV pareigūnai.

Padėtis Kabule išlieka nepastovi po to, kai ISIS-K prisiėmė atsakomybę už ketvirtadienį įvykdytą sprogimą oro uoste, per kurį žuvo dešimtys žmonių, įskaitant 13 JAV karių.

Bendras žuvusiųjų skaičius nėra aiškus. Pasak CNN, jų yra iki 200.

CNN taip pat pranešė, kad Vašingtonas baigė evakuacijos misiją, o JAV kariai planuoja išvykti iš Kabulo iki antradienio.

Baltųjų rūmų duomenimis, nuo rugpjūčio vidurio iš Afganistano buvo išskraidinta apie 114 tūkst. žmonių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)