Ji teigė, kad laikysis saviizoliacijos, kol lauks greitojo PGR testo atsakymo.

Pagal šalyje galiojančias koronaviruso taisykles, abiem vakcinos dozėmis paskiepyti suaugę žmonės ir vaikai gali išvengti saviizoliacijos po artimo kontakto su sergančiuoju, jei jiems nepasireiškia ligos simptomai ir jų PGR testo rezultatas yra neigiamas.

Pirmoji ministrė birželį gavo antrąją vakcinos dozę.

Sekmadienio vakarą N. Sturgeon parašė savo tviterio paskyroje: „Šiandien gavau pranešimą, kad artimai kontaktavau su sergančiuoju COVID-19. Tad, laikydamasi taisyklių, izoliuosiuosi, kol lauksiu PGR testo rezultato. Dėkoju visiems kontaktų sekėjams, dirbantiems „NHS Test & Protect“ programoje.“

Oficialiais duomenimis, Škotijoje sekmadienį vėl nustatyta rekordiškai daug naujų COVID-19 atvejų – liga patvirtinta 7 113 žmonių. Taip pat jau devintą dieną iš eilės daugėjo ligoninėje dėl infekcijos gydomų pacientų ir bendras jų skaičius pasiekė 507. 52 jų gydomi intensyviosios terapijos skyriuose.

Kiek anksčiau N. Sturgeon paragino piliečius paisyti galiojančių sveikatos taisyklių ir imtis atsargumo priemonių, kad galėtų apsaugoti save ir aplinkinius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją