1-os kategorijos uraganas sausumą pasiekė netoli Tomatlano Meksikos Chalisko valstijoje. Toliau audra slinks Najarito ir Sinaloa valstijų link, pranešė Nacionalinė meteorologijos tarnyba (SMN).

Per Chalisko valstiją slenkantis uraganas atnešė smarkių liūčių, kurios savaitgalį „veikiausiai sukels pavojų gyvybei keliančių staigių potvynių ir purvo nuošliaužų“ visoje Meksikos vakarinėje pakrantėje, teigė NHC.

Uraganas Nora Meksikoje

Šeštadienio vakarą uraganas pakrante judėjo nešdamas vėją, kurio greitis siekė 120 km per val., sakė NHC. Pasak meteorologų, tikėtina, kad šis greitis kiek pakis.

„Manoma, kad štorminė patvanka vietovėse, kur siaučia nuo jūros pučiantys vėjai, sukels didelius pakrančių potvynius. Netoli pakrantės patvanką lydės didelės ir griaunančios bangos “, – sakoma NHC pranešime.

Prognozuojama, kad uragano centras judės netoli pakrantės ir išeis į Kalifornijos įlanką, pridūrė NHC, sakydamas, kad audra taip pat gali pasisukti į rytus ir judėti toliau į žemyno gilumą, bet vėliau išblėsti.

Meksikos valdžia iki šiol nepranešė apie nukentėjusiuosius, tačiau Chalisko gubernatorius Enrique Alfaro tviteryje parašė, kad pagalbos pastangos buvo „suintensyvintos“ ir kad nuo stichijos nukentėjo 500 namų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją