Pasak ministerijos, 10 mln. riba buvo įveikta penktadienį, viršijant ankstesnį šalies per vieną dieną paskiepytų žmonių rekordą – 9,2 milijono. Šalies vyriausybė sulaukė daug kritikos, kai balandį ir gegužę koronaviruso banga nusinešė daugiau nei 200 tūkst. žmonių gyvybes.

Indijos premjeras Narendra Modi pasiekimą pavadino „svarbiu žygdarbiu“ 1,3 mlrd. gyventojų turinčiai šaliai.

„Ačiū tiems, kurie skiepijasi ir kurie prisideda prie sėkmingo vakcinavimo“, – parašė jis socialiniame tinkle „Twitter“.

Vyriausybė siekė iki metų pabaigos paskiepyti apie 1,1 mlrd. gyventojų, tačiau šiems planams sutrukdė vakcinų trūkumas, administraciniai nesklandumai ir žmonių abejonės. Tik maždaug 15 proc. gyventojų yra gavę dvi dozes nuo sausio mėnesio, kai buvo pradėta vakcinavimo programa.

Indijoje šiuo metu per parą registruojamų COVID-19 atvejų rodikliai yra gerokai sumažėję, palyginti su balandžio–gegužės pražūtingu protrūkiu, sukėlusiu didelę įtampą girgždančioje šalies sveikatos sistemoje.

Šalyje atšaukti beveik visi judėjimo ir veiklos apribojimai, nors ekspertai perspėjo, kad jau kitą mėnesį, prasidėjus švenčių sezonui, smogs nauja koronaviruso banga.

Vienos paros susirgimų atvejų skaičius vėl pradėjo viršyti 40 tūkst., o šeštadienį buvo pranešta apie daugiau nei 500 mirčių.

Šeštadienį praneštas 46 tūkst. naujų užsikrėtimo atvejų skaičius buvo didžiausias skaičius per du mėnesius. Didžioji protrūkio dalis užfiksuota pietinėje Keralos valstijoje.

Indijoje gyventojai šiuo metu skiepijami trimis vakcinomis – „AstraZeneca“, šalyje platinama „Covishield“ pavadinimu, Indijos bendrovės „Bharat Biotech“ sukurta „Covaxin“ ir Rusijoje pagaminta „Sputnik V“.

Šalyje nuo pandemijos pradžios užregistruota 437 370 mirčių nuo koronaviruso ir daugiau nei 32 mln. užsikrėtimo atvejų. Tai yra antras pagal dydį rodiklis po JAV.

Ekspertų teigimu, tikrieji mirusiųjų skaičiai gali būti daugiau nei keturis kartus didesni, nes ne visi atvejai yra užfiksuojami.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)