N. Bennettas teigė: „Izraelis žino, kad mes neturime geresnio ir patikimesnio sąjungininko pasaulyje už Jungtines Amerikos Valstijas“. Jo šalis esą visuomet bus JAV pusėje.

J. Bidenas ir N. Bennettas susitikime, be kita ko, aptarė Irano temą. Jis esą dėkingas, jog J. Bidenas pažadėjo, kad Iranas niekad negalės turėti atominio ginklo, sakė Izraelio premjeras.

Anot J. Bideno JAV santykiuose su Iranu pradžioje kliausis diplomatija. „Tačiau jei diplomatija nepasiteisins, esame pasirengę imtis kitų variantų“, - teigė jis.

Birželio viduryje Izraelyje buvo prisaikdinta nauja vyriausybė. Koaliciją sudaro aštuonios partijos – nuo dešiniojo iki kairiojo spektro. Į ją pirmą kartą įtraukta ir arabų partija. Taip baigėsi konservatorių premjero Benyamino Netanyaho, vadovavusio vyriausybei be pertraukos nuo 2009 metų, era.

Po kruvino išpuolio Kabule, per kurį žuvo 13 amerikiečių karių N. Bennettas pareiškė užuojautą JAV. Jo ir J. Bideno susitikimas iš tikrųjų turėjo vykti jau ketvirtadienį, tačiau dėl teroro atakos buvo atidėtas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)