Ukrainos kariuomenė su prorusiškais separatistais rytiniuose Donecko ir Luhansko regionuose kariauja nuo 2014 metų, kai Maskva aneksavo Krymo pusiasalį.

„Dėl priešo ugnies vienas Jungtinių pajėgų karys patyrė mirtiną šautinę žaizdą“, – socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė Ukrainos kariuomenė.

Kijevas kaltina separatistus beveik kasdien naudojant minosvaidžius ir automatinius granatsvaidžius, taip griaunant pernai paskelbtas paliaubas.

Metų pradžioje regione suintensyvėjus smurtui, Rusija balandį buvo sutelkusi apie 100 tūkst. karių prie Ukrainos sienų ir Kryme, sukeldama susirūpinimą dėl galimo ilgamečio konflikto eskalavimo.

Netrukus Maskva paskelbė pradėjusi atitraukti karius, bet Ukraina ir jos sąjungininkės Jungtinės Valstijos sako, kad atsitraukimas yra dalinis.

Per jau daugiau nei 13 tūkst. gyvybių pareikalavusį konfliktą nuo šių metų pradžios žuvo mažiausiai 49 Ukrainos kariai. Palyginimui, per visus 2020-uosius gyvybės neteko 50 Kijevui ištikimų pajėgų narių. Tuo metu separatistai teigia, kad žuvo per 30 jų kovotojų.

Kijevas ir jo sąjungininkai Vakaruose kaltina Rusiją siunčiant karius ir ginklus separatistams palaikyti. Maskva tokius teiginius atmeta.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)