„Ačiū daugiau kaip 4 mln. danų, kurie pasinaudojo pasiūlymu pasiskiepyti“, – tviteryje rašė ministras.

Anot jo, pasiektas „naujas, įspūdingas vakcinacijos rodiklis“. Prieš tai Danijos ministrė pirmininkė Mettė Frederiksen pareiškė, kad dėl didelio vakcinuotų žmonių procento naujo karantino šalyje nebus.

Danija iki rugsėjo 10-osios panaikins visus suvaržymus dėl COVID-19, penktadienį paskelbė pareigūnai, nurodę, kad paskiepijus didelę visuomenės dalį virusas jai nebekelia pavojaus.

„Epidemija valdoma, vakcinavimo mastas yra rekordinis. Štai kodėl rugsėjo 10-ąją galime atšaukti specialiąsias taisykles, kurias turėjome įvesti kovodami su COVID-19“, – sakoma sveikatos apsaugos ministro M. Heunicke pareiškime.

Tačiau jis pabrėžė, kad „epidemija dar nesibaigė“, ir sakė, kad vyriausybė „nedvejodama imsis skubių veiksmų, jei pandemija vėl pradės kelti pavojų svarbiausiam visuomenės funkcionavimui“.

Danija buvo tarp pirmųjų šalių, 2020 metų kovą paskelbusių dalinį karantiną. Tuomet buvo uždarytos mokyklos, nebūtinas prekes ir paslaugas teikiančios kompanijos.

Pandemijos metu kovos su virusu priemonės būdavo tai švelninamos, tai griežtinamos. Balandį buvo įvestas „koronos pasas“, suteikiantis jo turėtojams teisę lankytis tokiose vietose kaip restoranai, kino teatrai, sporto klubai ir kirpyklos.

Šis reikalavimas, rugpjūčio 1 dieną jau panaikintas tokiose vietose kaip muziejai, nuo rugsėjo 1-osios nebebus taikomas ir dalyje kitų vietų, tačiau iki rugsėjo 10-osios dar galios naktiniams klubams ir dideliems renginiams.

Kaukės viešajame transporte Danijoje nebeprivalomos nuo rugpjūčio 14-osios.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)