Šį žingsnį vyriausybė žengia baigiantis moksleivių vasaros atostogoms, o sveikatos apsaugos ekspertams siūlant atidėti mokslo metų pradžią, kad būtų sumažintas užkrato plitimo pavojus.

Pastarosiomis savaitėmis šalyje buvo registruojama daugiau nei 20 tūkst. naujų užsikrėtimo koronavirusu atvejų per parą, plintant labiau užkrečiamai delta atmainai.

Miestų, tokių kaip Tokijas, teritorijose sunkiai sergantys pacientai ilgas valandas priversti laukti lovų ligoninėse arba yra vežami greitosios pagalbos automobiliais į tolimas vietoves, ieškant laisvų gydymo vietų.

„Naujų atvejų skaičius ir toliau visoje šalyje siekia rekordines aukštumas“, – ministrams ir vyriausybės pareigūnams sakė ministras pirmininkas Yoshihide Suga, pranešdamas apie ekstremaliosios padėties išplėtimą į naujus regionus.

Delta atmainos užkrečiamumas yra labai didelis. Mums reikia, kad žmonės ir toliau bendradarbiautų, siekiant įveikti šią krizę“, – kalbėjo jis.

Trylikoje rajonų, įskaitant Tokiją, jau galiojanti ekstremalioji padėtis įvedama dar aštuoniuose regionuose. Numatoma, kad ji galios iki rugsėjo 12 dienos. Jos metu ribojamas barų ir restoranų darbo laikas, draudžiama juose pardavinėti alkoholį, gyventojai raginami dirbti iš namų ir vengti nebūtinų išvykų.

Vyriausybė taip pat planuoja imtis švelnesnių suvaržymų dar keturiuose regionuose.

Tai reikš, kad 33 iš 47 Japonijos regionų bus sugriežtintos kovos su koronavirusu priemonės, olimpiadą neseniai surengusioje šalyje vykstant paralimpinėms žaidynėms.

Žaidynių organizatoriai tikina, kad taikytos apsaugos priemonės užtikrino, kad jų dalyviai neperduotų užkrato Japonijos gyventojams. Tačiau kai kurie ekspertai sako, kad rengdama olimpiadą vyriausybė siuntė klaidinančią žinutę apie virusą ir skatino žmones eiti iš namų.

Vienas vyriausybės patarėjų epidemiologiniais klausimais trečiadienį įstatymų leidėjams sakė, kad savivaldybės galės pačios priimti sprendimus dėl vasaros atostogų pratęsimo moksleiviams, siekiant užkirsti kelią viruso plitimui.

Vyriausybė kol kas atmeta visuotinio mokyklų uždarymo galimybę ir tęsia skiepijimo programą. Lėtai prasidėjęs skiepijimas įgauna pagreitį – visoje šalyje jau visiškai paskiepyta 40 procentų gyventojų.

Iki šiol Japonijoje per pandemija registruota maždaug 15 500 mirčių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją