NTV transliuotojo atlikta 2 504 žmonių apklausa parodė, kad kairioji centro partija surinktų 23 proc. balsų, o A. Merkel CDU-CSU aljansas atsilieka – tik 22 proc.

Abi partijos šiuo metu yra valdančiojoje koalicijoje, kuriai vadovauja konservatoriai, o A. Merkel po rinkimų rugsėjo 26 dieną ketina pasitraukti.

Vasarą vykusiose apklausose CDU-CSU aljansas tvirtai pirmavo, tačiau dėl Armino Lascheto, konservatorių kandidato į kanclerius, klaidų jo populiarumas smuktelėjo.

Liepos mėnesį A. Laschetas buvo pastebėtas besijuokiantis fone su vietos pareigūnais, kai Vokietijos prezidentas sakė kalbą, skirtą pagerbti didžiulio potvynio aukoms.

Nuo tos nelaimės konservatoriai nesugebėjo sustabdyti mažėjančios populiarumo tendencijos.

Žaliųjų partijai, kuriai metų pradžioje buvo išaugęs rinkėjų palaikymas, taip pat nepavyko įsibėgėti, nes jų kandidatė į kanclerius Annalena Baerbock buvo įvelta į plagiato skandalą.

Dar prieš kelias savaites SPD apklausose atrodė taip blogai, kad daugelis nurašė galimybę, jog ji galėtų būti kitos vyriausybės dalis.

Tačiau apklausos praėjusią savaitę jau parodė, kad kairioji centro partija prisivijo konservatorius, kurie vadovavo Vokietijai keturiose koalicijose nuo 2005 metų, kai A. Merkel pradėjo eiti pareigas.

Penktadienį paskelbta apklausa taip pat parodė, kad 41 proc. rinkėjų norėtų kanclerio pareigose matyti SPD kandidatą Olafą Scholzą, o A. Laschetą – tik 16 proc.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)