Dėl šio gaisro nutrūko naftos gavyba iš daugiau kaip 100 gręžinių, priklausomų nuo platformos tiekiamos elektros ir pumpuojamų gamtinių dujų, nurodė PEMEX.

Nelaimė įvyko sekmadienį platformoje netoli Kampečės valstijos krantų Meksikos įlankos pietinėje dalyje, atliekant techninės priežiūros darbus.

Vieno iš sužeistųjų būklė yra sunki, per spaudos konferencija sakė PEMEX vadovas Octavio Romero.

„Tęsiasi nuodugnios dingusių asmenų paieškos“, – pridūrė jis.

Dėl gaisro teko sustabdyti gavybą iš 125 naftos gręžinių, todėl išgaunamos naftos kiekis sumažėjo 425 tūkst. barelių per dieną, bet tikimasi, kad antradienį šie pajėgumai bus atnaujinti, nurodė O. Romero.

PEMEX stengėsi stabdyti savo naftos gavybos lėtėjimą. 2004 metais bendrovė per dieną išgaudavo vidutiniškai 3,4 mln. barelių naftos, o 2020 metais šis skaičius tesiekė 1,7 mln. barelių.

Įmonė nurodė, kad gaisras buvo suvaldytas maždaug per valandą ir kad dabar tiriamos incidento priežastys bei aplinkybės.

PEMEX anksčiau nurodė dėl koronaviruso pandemijos praeitais metais buvusi ištikta didžiausios krizės per jos istoriją.

2020 metais ši grupė patyrė apie 23 mlrd. JAV dolerių (19,6 mlrd. eurų) nuostolių, sumažėjus energijos išteklių paklausai ir naftos kainoms pirmąkart trumpam įžengus į neigiamą zoną.

Tačiau energetikos ištekliams vėl pabrangus įmonė per šių metų pirmąjį ketvirtį uždirbo apie 720 mln. dolerių (613,4 mln. eurų) pelno.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją