Šeštadienį kaimiškas vietoves apėmę potvyniai sugadino kelių, mobiliojo ryšio bokštų ir telefonų linijų, todėl daugelis šeimų nežino, ar jų artimieji liko gyvi per šį beprecedentį tvaną. Gelbėjimo tarnybų darbuotojai namus tikrina vieną po kito, sakė Hamfrio apygardos mokyklų departamento sveikatos ir saugumo koordinatorė Kristi Brown.

Daugelis dingusiųjų gyveno rajonuose, kur vandens lygis kilo sparčiausiai, sakė Hamfrio apygardos šerifas Chrisas Davisas, patvirtinęs 22 žmonių žūtį. Dingusiųjų vardų sąrašai buvo paskelbti šalies ekstremaliųjų situacijų centre ir vietos administracijos „Facebook“ puslapyje.

Tarp žuvusiųjų buvo mažamečiai dvynukai, kuriuos potvynio srovė išplėšė iš jų tėvo rankų, sakė likę gyvi tos šeimos nariai. Taip pat žuvo kantri muzikos žvaigždės Lorettos Lynn rančos ūkvedys.

Iš pradžių buvo skelbta apie maždaug 40 dingusiųjų, bet iki sekmadienio pavakarės šis skaičius sumažėjo perpus. „Tikimės, kad artėjame prie šio sąrašo pabaigos“, – sakė apygardos policijos viršininkas Grantas Gillespie.

Apygardoje, esančioje už maždaug 96 kilometrų į vakarus nuo Našvilio, šeštadienį iškrito daugiau kaip 38 centimetrai kritulių, rašo vietos leidinys „The Tennessean“.

Nacionalinės meteorologijos tarnybos duomenimis, buvo viršytas 24 centimetrų kritulių paros rekordas, kuris buvo užfiksuotas 2010 metais.

Tarnybos meteorologė Krissy Hurley laikraščiui pareiškė, jog per vieną rytą šiame rajone iškrito „apie 20–25 proc. metinio kritulių kiekio“.

Apygardos gyvenvietės atsidūrė „katastrofiškoje padėtyje“, rašo leidinys. „Žmonės įstrigę savo namuose ir negali išeiti.“

Veiverlio miesto, kuriame žuvo mažiausiai 20 žmonių, pareigūnai sakė, kad neįprasti smarki audra buvo panaši į uraganą ar tornadą. Pasak jų, vandens lygis kilo taip sparčiai, kad daug žmonių tiesiog negalėjo pabėgti.

JAV prezidentas Joe Bidenas sekmadienio popietę surengtą spaudos konferenciją pradėjo išreikšdamas „giliausią užuojautą dėl staigių ir tragiškų žūčių“ Tenesyje.

„Paprašiau FEMA (Federalinės ekstremaliųjų situacijų valdymo agentūros) administratoriau tučtuojau pasikalbėti su Tenesio gubernatoriumi Lee" ir suteikti visą reikiamą pagalbą, sakė J. Bidenas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)