Moteris pradėjo gimdyti skrydžio iš tarpinės bazės Artimuosiuose Rytuose metu, o netrukus jai pasireiškė komplikacijas.

„Lėktuvo vadas nusprendė nusileisti žemiau, kad padidintų oro slėgį lėktuve. Tai padėjo stabilizuoti ir išgelbėti motinos gyvybę“, – vėliau socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė JAV oro mobilumo komanda.

Orlaiviui nusileidus Ramšteino bazėje, atskubėję JAV karo medikai suteikė gimdyvei pagalbą, kuri lėktuvo krovinių skyriuje pagimdė mergaitę.

Motina ir vaikas buvo perkelti į netoliese esančią medicinos įstaigą ir „yra geros būklės“.

JAV kariuomenės paviešintoje medžiagoje matyti, kaip pietvakarių Vokietijoje esančioje bazėje JAV kariai iš lėktuvo išnešė ant neštuvų gulinčią motiną.

Praėjus savaitei nuo tada, kai Talibanas užgrobė valdžią Afganistane, užsienio šalys ekstremaliomis sąlygomis tęsia evakuacijos operacijas, kurias lydi panikos ir nevilties scenos Kabulo oro uoste.

Nuo rugpjūčio 14 dienos JAV evakavo apie 17 tūkst. žmonių, įskaitant 2,5 tūkst. amerikiečių, anksčiau pranešė JAV vyriausybė.

Berlynas leido Jungtinėms Valstijoms nukreipti kai kuriuos evakuotus asmenys į bazes Vokietijoje.

Apie 1 150 žmonių šeštadienį buvo atskraidinti į bazę Ramšteine, iš kurios per kelias dienas turėtų būti perkelti į JAV, pranešė bazės atstovas spaudai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)