Izraelio kariuomenė skelbia iš oro apšaudžiusi keturias vietas, kuriose saugoma ginkluotė, o taip pat sustiprinusi sienos su Gaza apsaugą pasiųsdama daugiau karių.

Eskalacija įvyko praėjus lygiai trims mėnesiams po to, kai Izraelis ir anklavą valdantis islamistų judėjimas „Hamas“ po mirtingiausio per daugelį metų susirėmimo susitarė dėl paliaubų.

Izraelio kariai apšaudė palestiniečių protestuotojus, kurie susirinko netolo Gazos sienos, pranešė Izraelio kariuomenė ir palestiniečiai liudininkai.

Vienas ginkluotas palestinietis pro ertmę sienoje apšaudė Izraelio karius, o minia jaunų protestuotojų per sieną mėtė sprogstamuosius užtaisus bei mėgino per ją perlipti.

„Hamas“ valdomos Gazos sveikatos reikalų ministerija nurodo, kad sužeistam trylikamečiui buvo pataikyta į galvą, jo būklė kritinė.

„Įvairių sužalojimų patyrė iš viso 41 civilis“, – nurodoma ministerijos pranešime. „Hamas“ nurodo, kad proteste dalyvavo „tūkstančiai“ žmonių.

Izraelio policijos komisaras Kobi Shabtai išplatintame pareiškime nurodė, kad policija „ir toliau griežtai ir su visa mūsų galia veiks prieš tuos, kas nori mums pakenkti“.

O gynybos ministras Benny Gantzas perspėjo, kad „tai yra tikrai labai rimti įvykiai, kurie sulauks atsako“.

„Hamas“ nurodė, kad šeštadienio protestas buvo surengtas paminėti 52-ąsias „Al-Akso“ mečetės Jeruzalėje – trečios švenčiausios vietos musulmonams – sudeginimo metines.

„Al-Aksa“ yra raudona linija ir bet koks išpuolis prieš ją sulauks narsaus mūsų žmonių pasipriešinimo“, – nurodoma judėjimo pareiškime.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)