Sinoptikai perspėja dėl itin stipraus vėjo, gausaus lietus ir staigių potvynių grėsmės, audrai slenkant Atlanto vandenynu. Šiuo metu ten fiksuojamas 120 km per valandą vėjo greitis.

Dėl oro sąlygų Niujorke teko atšaukti centriniame parke planuotą koncertą, kuriame turėjo dalyvauti nemažai žvaigždžių. Tai turėjo būti tarsi „sugrįžtuvių“ koncertas, miestui atsigaunant po pandemijos.

Dėl artėjančio uragano Niujorko gubernatorius Andrew Cuomo (Endriu Kuomo) valstijoje paskelbė nepaprastąją padėtį ir dislokavo 500 Nacionalinės gvardijos karių.

„Tai yra rimta, kaip širdies smūgis“, – perspėjo jis.

Jo teigimu, stichija pirmiausia turėtų smogti Long Ailandui, kur yra įsikūrę Hamptono kaimeliai, kuriuose garsenybės ir turtingieji mėgsta leisti vasaras.

„Tai bus maždaug 26 valandų įvykis“, – niujorkiečiams sakė A. Cuomo ir perspėjo juos būti pasiruošusiems „rimtiems elektros tiekimo sutrikimams“ ir „dideliems potvyniams“ kai kuriuose Niujorko priemiesčiuose.

Manoma, kad patį Niujorką „Henri“ turėtų aplenkti keliais kilometrais, tačiau vis tiek gali turėti atogrąžų audros poveikį.

JAV nacionalinis uraganų centras perspėjo apie artėjančią pavojingą audrą, uraganines sąlygas ir galimus potvynius Naujosios Anglijos pietuose. O Nacionalinė orų tarnyba pranešė, kad „Henri“ regioną turėtų pasiekti kaip pirmosios kategorijos uraganas.

Prognozuojama, kad uragano metu regione iškris 7,5-15 cm lietaus. Kai kur jo gali iškristi ir beveik 25 cm.

Pareigūnai ragina gyventojus ruoštis visoje Naujojoje Anglijoje, įskaitant Konektikutą, Meiną, Masačūsetsą, Naująjį Hampšyrą, Rod Ailandą ir Vermontą. „Visiems gyventojams patariama pradėti šiandien ruoštis audrai ir atidžiai sekti informaciją apie vietos orus“, – penktadienį pranešė Masačūsetso gubernatoriaus Charlie Bakerio biuras.

Jeigu „Henri“ ir toliau judės dabartine trajektorija ir išliks toks pat stiprus, jis taps pirmuoju per 30 metų uraganu, tiesiogiai smogsiančiu Naujajai Anglijai. Paskutinis uraganas – „Bobas“ – čia siautėjo 1991 metais.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)