79 metų J. Jacksonas ir jo žmona 77 metų Jacqueline Jackson gydomi Čikagos šiaurės vakarų ligoninėje, sakoma J. Jacksono „Rainbow PUSH Coalition“ organizacijos pranešime „Facebook“ tinkle.

„Šiuo metu gydytojai stebi abiejų būklę. Kiekvienas, buvęs šalia kurio nors iš jų pastarąsias penkias ar šešias dienas, turėtų laikytis“ vyriausybės ligų kontrolės ir prevencijos centrų gairių, priduriama trumpame pareiškime.

Baptistų pastorius J. Jacksonas nuo praėjusio amžiaus septintojo dešimtmečio yra Amerikos pilietinių teisių judėjimo lyderis, buvęs Martino Lutherio Kingo bendražygis, padėjęs rinkti lėšas šiai veiklai.

Jis buvo žymiausias afroamerikietis, kandidatavęs į JAV prezidento postą, devintajame dešimtmetyje du kartus nesėkmingai bandęs gauti Demokratų partijos nominaciją, kol 2009 metais tai pavyko padaryti Barackui Obamai.

J. Jacksonas buvo paskiepytas nuo koronaviruso šių metų sausį ir tuo pat metu paskelbė pareiškimą su raginimu juodaodžiams amerikiečiams skiepytis, nes jie yra skeptiškiausiai nusiteikę ir turi daugiausiai abejonių vakcinų atžvilgiu.

Vakcinos nuo COVID-19 JAV yra nemokamos ir plačiai prieinamos, tačiau tik pusė visų gyventojų yra visiškai paskiepyti.

Pranešimas apie J. Jacksono hospitalizavimą pasirodė tuo metu, kai JAV susiduria su nauja COVID-19 atvejų banga, kurią sukelia itin užkrečiama delta atmaina. Dėl jos kasdienių atvejų skaičius šalyje išaugo iki daugiau nei 70 tūkst. Taip pat kyla susirūpinimas dėl to, kad vakcinų veiksmingumas gali mažėti.

J. Jacksonas 2017 metais paskelbė, kad serga Parkinsono liga.

Dvasininkas, ėjęs JAV prezidento Billo Clintono pasiuntinio Afrikoje pareigas, liepos mėnesį iš Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono rankų gavo aukščiausią šalies apdovanojimą – Garbės legiono ordiną.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)