Teimo kaimas Tillaberio regione buvo užpultas penktadienį maždaug 20 val. (ir Lietuvos laiku), naujienų agentūrai AFP sakė pareigūnas. Pasak jo, žuvo 17 ir buvo sužeisti dar penki žmonės.

Vienas regiono sostinės Tillaberio gyventojas sakė, kad žuvo apie 10 žmonių.

Teimas yra už maždaug 20 km nuo trijų kitų kaimų, kur gegužę per virtinę išpuolių su „Islamo valstybe“ (IS) siejami džihadistai privertė bėgti daugiau kaip 11 tūkst. gyventojų.

Per vieną mėnesį trijuose Tillaberio regiono departamentuose buvo nužudyti 98 civiliai ir 19 žandarų, nurodo šiam regionui atstovaujantys parlamentarai.

Vadinamajame trijų sienų regione tarp Nigerio, Burkina Faso ir Malio jau ne vienus metus rengiamos kruvinos atakos, siejamos su džihadistų grupuotėmis, artimomis ekstremistų judėjimams „al Qaeda“ ir IS.

Nors vyriausybė ne kartą stengėsi sustiprinti saugumą šiame regione, pražūtingos atakos tęsiasi. Jas dažnai surengia motociklais važinėjantys užpuolikai, po reidų pasprunkantys į Malį.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)