Anot šaltinių, konkrečiai bandyta tartis dėl trijų dienų sustojimo, turėjusio prasidėti rugpjūčio 18 dieną. Uoste Rusijos laivai norėjo papildyti degalų ir maisto atsargas, o įgulos nariai – apžiūrėti miestą.

Tik Ispanijos užsienio reikalų ministerija minėtiesiems Rusijos laivams įplaukti į uostą neleido. Kaip tvirtina šaltiniai, Rusija neperdavė ispanams informacijos apie tolimesnį laivų maršrutą, nors jų ir buvo prašyta tai padaryti.

Rusijos karo laivai 2010–2016 metais atsargų papildymui reguliariai stodavę Seutos uoste, rašo „El Pais“. Kaip tvirtina dienraštis, laivai toliau plaukdavę į Siriją.

2016 metų spalį Rusija atsisakė tokių karo laivo atsargų papildymų Ispanijos uoste – konkrečiai kalbėta apie laivą „Admirolas Kuznecovas“.

Toks sprendimas priimtas po to, kai ne viena Europos valstybė, įskaitant ir Jungtinę Karalystę, sukritikavo Ispanijos duotą leidimą įplaukti į jos uostą.

NATO nuogąstavo, jog Rusijos karo laivai gali būti panaudoti smogiant taikiems Alepo gyventojams. Rusijos užsienio reikalų ministerija tokius įtarimus pavadino absurdiškais ir pasmerkė „spaudimą Ispanijai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (178)