Majamyje įsikūręs JAV Nacionalinis uraganų centras (NHC) nurodė, kad perspėjimas dėl artėjančio uragano buvo paskelbtas virtinėje pajūrio kurortų, įskaitant Meksikos Jukatano pusiasalyje esantį Kankūną.

Pasak sinoptikų, 15 val. Grinvičo (18 val. Lietuvos) laiku „Grace“ buvo 1-osios kategorijos uraganas – silpniausias pagal penkiabalę Saffiro-Simpsono skalę. Tuo metu audros vėjų didžiausias ilgalaikis greitis buvo 120 km per valandą, pranešė NHC.

Uraganas buvo už 560 km į rytus nuo Tulumo miesto Meksikos pietryčiuose. Tikėtina, kad audra dar labiau sustiprės ir sausumą pasieks ketvirtadienį ryte.

Anksčiau „Grace“ atnešė liūčių į stipraus žemės drebėjimo praeitą savaitgalį nusiaubtą Haitį.

Kankūno prekybos centruose kai kurie vietos gyventojai skubėjo įsigyti maisto produktų atsargų, ruošdamiesi atslenkančiai audrai, nors tarnybos ragino žmones susilaikyti nuo paniško pirkimo.

„Nežinome, kas čia bus“, – sakė 41 metų namų šeimininkė Hortencia Rodriguez.

„Vilmai“ nepasiruošėme ir patyrėme smarkų smūgį“, – pridūrė ji, turėdama galvoje 5-osios kategorijos uraganą, nuniokojusį Kankūną 2005 metais.

Pietrytinės Kintana Roo valstijos tarnybos įkūrė 85 evakuacijos žmonėms, kuriems gali prireikti priebėgos nuo audros.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)