„Jau kuris laikas Chastenas ir aš norėjome auginti savo šeimą“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė 39 metų P. Buttigiegas.

„Labai džiaugiamės galėdami pranešti, kad tapome tėvais! Procesas dar nebaigtas ir mes dėkingi už mums parodytą meilę, paramą, pagarbą mūsų privatumui. Nekantraujame netrukus paskelbti daugiau“, – sakoma žinutėje.

Nei P. Buttigiegas, nei jo sutuoktinis Chastenas daugiau detalių nepateikė, bet neseniai pastarasis interviu laikraščiui „The Washington Post“ sakė, kad pora mažiausiai metus siekia įsivaikinti.


Nors anksčiau buvo nelabai žinomas ir palyginti neseniai pradėjo politinę karjerą, P. Buttigiegas – buvęs Saut Bendo Indianoje meras – per praėjusį nacionalinių rinkimų ciklą surengė įsimintiną kampaniją dėl demokratų kandidato į prezidentus statuso. Galiausiai demokratų kandidatu tapo ir prezidento rinkimus laimėjo dabartinis šalies vadovas Joe Bidenas.

P. Buttigiegas, kaip karinio jūrų laivyno karys tarnavęs Afganistane, anksčiau šiais metais tapo „pirmuoju per istoriją LGBTQ asmeniu, patvirtintu postui vyriausybėje“, nurodo LGBTQ teises ginanti organizacija „Victory Institute“.