Naujosios priemonės, apie kurias buvo paskelbta sekmadienį, apima reikalavimą parodyti vakcinacijos sertifikatą ar neigiamą testą, norint patekti į daugelį viešų vietų, įskaitant restoranus, barus, kultūros ir sporto renginius, viešbučius bei sporto sales, teigė šalies Sveikatos apsaugos ministerija.

Analogiški ribojimai apima maldininkus, norinčius patekti į sinagogas, mečetes ar bažnyčias, pamaldose dalyvaujant daugiau nei 50 žmonių. Negana to, parduotuvės, prekybos centrai ir pramonės parkai turi užtikrinti vienam žmogui septynių kvadratinių metrų plotą.

Izraelio gruodį startavusi ir daugybės tarptautinių pagyrų sulaukusi vakcinacijos kampanija padėjo drastiškai sumažinti infekcijų skaičių. Tačiau ši tendencija dėl delta atmainos dabar pakrypo į kitą pusę ir nuo liepos šalyje grąžinti birželį atšaukti ribojimai.

Pastarosiomis savaitėmis valdžios institucijos pradėjo vyresnių kaip 50 m. izraeliečių skiepijimą trečiąja vakcinos doze ir kvietė skiepytis visus vyresnius nei 12 m. žmones. Izraelyje dar nepaskiepyta apie 1 mln. tai galinčių padaryti žmonių.

Anot šalies Sveikatos apsaugos ministerijos, antradienį infekcija buvo patvirtinta daugiau kaip 8,7 tūkst. žmonių, ir tai buvo didžiausias atvejų paros prieaugis nuo sausio.

Izraelio premjeras Naftalis Bennettas ragina piliečius skiepytis ir įspėja dėl šalį galinčio apimti karantino, jei infekcijų skaičiai toliau didės.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)