Kalbėdama prieš skubų NATO šalių ambasadorių posėdį, Annegret Kramp-Karrenbauer sakė vokiečių transliuotojui ZDF, kad „NATO viduje turime daug darbo“. „Turėsime išspręsti klausimą, kiek esame pasirengę tvarkytis su dėl to atsirandančiais padariniais ir kiek esame pasirengę imtis priemonių, kurias iki šiol palikdavome amerikiečiams“, – teigė ji.

NATO ambasadoriai antradienį susitinka aptarti situacijos Afganistane, kur Vakarų pajėgos siekia paspartinti evakuacijos operacijas. Tenykštę chaotišką padėtį galima apibūdinti Vokietijos pareigūnų pateikta informacija, kad šalies karinis lėktuvas paliko Kabulą su vos septyniais asmenimis, o dar šimtai liko laukti Afganistano sostinėje.

„Dėl chaotiškos situacijos oro uoste ir vakar prieigos taške stebėto reguliaraus apsikeitimo ugnimi didesniam Vokietijos piliečių ir evakuacijos laukiančių žmonių skaičiui nebuvo leista patekti į oro uostą be Bundesvero (Vokietijos kariuomenės) apsaugos“, – sakoma antradienį išplatintame Vokietijos užsienio reikalų ministerijos pranešime.

Talibanas įsigalėjo Afganistane po to, kai gegužės pradžioje buvo pradėtas šalyje dislokuotų užsienio pajėgų išvedimas.

Angelos Merkel valdančiosios partijos vadovas ir kandidatas tapti kanclerės įpėdiniu Arminas Laschetas apibūdino misiją Afganistane kaip „didžiausią nesėkmę“ NATO istorijoje.

Keletas kitų žinomų Vokietijos politikos veikėjų taip pat pareiškė nepasitenkinimą Vašingtono sprendimu išvesti savo pajėgas, kuris savo ruožtu atvėrė kelią pakartotiniam Talibano įsigalėjimui.

Pati A. Merkel užsiminė apie JAV sprendimą, priimtą „dėl vidaus politikos“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)