Daugiau kaip 5 mln. Melburno gyventojų nuo pirmadienio vakaro negalės palikti savo namų nuo 21 val. vakaro iki 5 val. ryto. Miestą apimančios Viktorijos valstijos premjeras Danas Andrewsas teigė, kad atitinkamas sprendimas buvo priimtas, kai po virtinės gatvėse vykusių vakarėlių ir privačių susibūrimų infekcijos protrūkis Melburne pasiekė „lūžio tašką“.

D. Andrewsas taip pat paskelbė apie iki rugsėjo 2 d. mieste pratęsiamą įsakymą likti namuose, nurodydamas, kad Melburnui būtina išvengti Sidnėjaus likimo. Pastarąjį miestą apimančioje Naujojo Pietų Velso valstijoje daugiau kaip 8 mln. žmonių jau beveik du mėnesius gyvena karantino sąlygomis.

Tankiausiai apgyvendintoje Australijos valstijoje nuo naujausio protrūkio pradžios birželio viduryje nustatyta daugiau kaip 8,2 tūkst. infekcijų ir 56 mirtys. Pirmadienį taip pat paskelbta apie šiauriniame valstijos mieste Darvine įvedamą skubų karantiną, ten maždaug 150 tūkst. žmonių nurodyta tris dienas vengti nebūtino judėjimo.

Iki rugsėjo 2 d. karantinas taip pat galios Australijos sostinėje Kanberoje, ten dirbantiems sveikatos pareigūnams siekiant suvaldyti kol kas nedidelį, tačiau besiplečiantį viruso protrūkį.

Australija pandemijos pradžioje sulaukė tarptautinių pagyrų už ankstų atsaką į šalyje prasidėjusį infekcijos protrūkį, tačiau sienų uždarymas ir kitos priemonės nepadėjo užkirsti kelio itin lengvai perduodamai delta atmainai.

Dažni ir ilgi karantinai kai kuriuose Australijos miestuose išvargino gyventojus, šalies valdžios institucijoms infekcijos atžvilgiu laikantis „nulinės tolerancijos“ politikos, kol bus pasiektas 70 proc. skiepijimo lygis.

Po itin lėto vakcinacijos kampanijos starto skiepijimas Australijoje pastarosiomis savaitėmis paspartėjo. Iki šiol visiškai paskiepyta ketvirtis šalies populiacijos ir pamažu didėja turimos vakcinų atsargos.

25 mln. gyventojų turinčioje Australijoje nuo pandemijos pradžios patvirtinta daugiau kaip 39 tūkst. COVID-19 atvejų ir 966 mirtys.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)