Kandaharas pilnai kontroliuojamas“, – per „Twitter“ parašė Talibano atstovas Zabihullah Mujahidas.

Talibai socialiniuose tinkluose dalijosi vaizdo įrašais, kuriuose kovotojai matomi centrinėse Kandaharo gatvėse.

Z. Mujahido tvirtinimu, pareigas eiti pradėjo talibų paskirtas gubernatorius.

Tuo metu naujienų agentūros AFP žurnalistas iš įvykio vietos pranešė, kad kovotojai užėmė pagrindinę policijos būstinę trečiame pagal dydį Herato mieste. Jo teigimu, talibai nesusidūrė su jokiu pasipriešinimu.

Talibano atstovas tviteryje parašė, kad „priešas pabėgo... Dešimtys karinių transporto priemonių, ginklų ir amunicijos pateko į mudžahidų rankas“.

Afganistano vyriausybė šių pareiškimų kol kas nekomentavo. Jei informacija apie Kandaharo užėmimą pasitvirtins, tai bus jau 12-as iš 34 provincijų centrų, kurių kontrolę perėmė Talibanas.

Anksčiau ketvirtadienį talibai paskelbė užėmę Afganistano pietryčiuose esančios Gazni provincijos administracinio centro – Gazni miesto – pagrindinius rajonus.

Kautynės Afganistane drastiškai suintensyvėjo nuo gegužės, kai JAV vadovaujama karinė koalicija pradėjo galutinį savo pajėgų išvedimo etapą. Paskutinieji užsienio kariai turėtų būti išvesti iki šio mėnesio pabaigos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)