Potvyniai trečiadienį užklupo Bartino, Kastamonu, Sinopo ir Samsūno provincijas, esančias Juodosios jūros pakrantėje. Stichija nušlavė daugelį namų, tiltų ir automobilių. Gelbėti ant namų stogų įstrigusių gyventojų buvo išsiųsti sraigtasparniai.

Potvynių vandenims ėmus slūgti, gelbėtojai ištraukė šešių žuvusiųjų kūnus Kastamonu provincijoje, sakoma AFAD pranešime.

Vėliau ketvirtadienį keturi kūnai buvo aptikti labiausiai nuo stichijos nukentėjusiame Kastamonu Bozkurto mieste, o dar vienas – Sinope. Bartino provincijoje ieškoma dingusios 80 metų moters.

Nelaimė įvyko ugniagesiams pietvakarių Turkijoje mėginant suvaldyti miško gaisrą Muhlos provincijoje – turistų pamėgtame Egėjo jūros pakrantės regione. Šis gaisras yra vienas iš daugiau nei 200, įsiplieskusių šalies miškuose nuo liepos 28 dienos. Mažiausiai aštuoni žmonės ir daugybė gyvūnų žuvo, o tūkstančiams gyventojų teko gelbėtis nuo siaučiančių liepsnų.

Vanduo užtvindė kone visą Bozkurto miestelį; ten sugriuvo vienas pastatas, o kitas buvo smarkiai apgadintas, pranešė valstybinė Anatolijos naujienų agentūra.

Be to, buvo sužeisti mažiausiai 13 žmonių iš dalies sugriuvus tiltui Bartino provincijoje.

Kariuomenė nurodė, kad sraigtasparniais regione iš viso buvo evakuota 80 asmenų.

Daugybėje nukentėjusių vietovių dingo elektra, buvo užblokuota kaimo kelių.

Turkijos Juodosios jūros regioną dažnai užklumpa katastrofiškos liūtys ir staigūs potvyniai.

Klimato mokslininkai beveik neabejoja, kad anglies, naftos bei gamtinių dujų deginimo sukeliama klimato kaita paruošia dirvą ekstremaliems reiškiniams, tokiems kaip karščio bangos, sausros, miškų gaisrai, potvyniai ir audros. Prognozuojama, kad tokios nelaimių mūsų šiltėjančioje planetoje ateityje pasitaikys vis dažniau.