Net Niujorke, kur skiepai privalomi, norint lankytis restoranuose ar Brodvėjaus spektakliuose, mokyklų atidarymas rugsėjo 13 d. bus ypač kebli problema: mokytojai galės įeiti į klasę tik turėdami neigiamą testą, tačiau vaikai neturės jokios virtualios galimybės mokytis namuose.

Iki šios savaitės galo daugiau nei trečdalis JAV moksleivių – nuo darželinukų iki dvyliktokų – pradės lankyti pamokas, rodo mokyklų stebėjimo svetainėje „Burbio“. Tai reiškia, kad visoje deltos kamuojamoje šalyje didžiųjų miestų ir kaimo apskričių pareigūnai privalo užtikrinti saugumo, mokslo ir politinių įsitikinimų pusiausvyrą.

„Visuomenės sveikatos pareigūnai žino, kaip užkirsti kelią užkrato perdavimui, tačiau į visą šį reikalą kišasi politika“, – teigia Catherine Troisi, infekcinių ligų epidemiologė iš Hiustono UTHealth visuomenės sveikatos mokyklos, kurios valdyba šią savaitę turi nuspręsti, ar galima nepaisyti respublikonų gubernatoriaus Grego Abbotto draudimo reikalauti privalomų kaukių.

C. Troisi teigia, kad koronaviruso atvejų skaičius šiuo metu yra dvigubai didesnis nei praėjusių mokslo metų pradžioje ir greičiausiai dar augs. Pasekmės nežinomos. „Liūdna, bet mūsų vaikai iš tiesų tapo jūrų kiaulytėmis“, – sako ji.