Praėjusį ketvirtadienį mieste buvo įvestas jau šeštas nuo pandemijos pradžios karantinas, kai vienoje Melburno mokyklų buvo nustatytas koronaviruso delta atmainos židinys, iš kurio užkratas sparčiai išplito.

Viktorijos valstijos premjeras Danielis Andrewsas sakė, kad karantino priemonės pratęsiamos bent iki rugpjūčio 19-osios, per praėjusią parą nustačius 20 naujų užsikrėtimo atvejų, įskaitant kelis „neaiškius“ atvejus.

„Esama per daug neaiškių atvejų,.. todėl dabar negalime saugiai atšaukti karantino“, – sakė jis.

Sidnėjus, turintis daugiau kaip 5 mln. gyventojų, jau septintą savaitę gyvena karantino sąlygomis. Dabar numatyta, kad karantinas tęsis bent iki rugpjūčio galo.

Naujojo Pietų Velso valstijoje per praėjusią parą buvo nustatyti 344 nauji COVID-19 atvejai. Per pastarąjį protrūkį, prasidėjusį Sidnėjuje birželio pradžioje, užregistruota jau daugiau kaip 6 100 užsikrėtimo atvejų.

Šimtai tūkstančių žmonių virtinėje kitų šios valstijos miestų, įskaitant Bairon Bėjų, Niukaslą, Tamvertą ir Dabą, gyvena karantino sąlygomis, pastarosiomis dienomis ten nustačius COVID-19 atvejų.

Pareigūnai viliasi, kad padėtis pagerės paspartinus gyventojų vakcinaciją. Jie sako, jog kai kurie suvaržymai gali būti atšaukti, jei ateinančiomis savaitėmis pasiskiepys pakankamai daug žmonių.

„Jei sparčiau skiepysimės, iki rugpjūčio galo būsime sušvirkštę 6 mln. skiepų, o tai leis mums pradėti galvoti apie tai, kokių papildomų laisvių galėtume suteikti žmonėms rugsėjį ir spalį“, – sakė Naujojo Pietų Velso premjerė Gladys Berejiklian.

Australija sulaukė tarptautinių pagyrimų už sėkmingą pandemijos valdymą pradiniais jos etapais, tačiau pastaraisiais mėnesiais jai sunkiai sekasi pažaboti itin užkrečiamos koronaviruso delta atmainos plitimą.

Australijos gyventojų skiepijimo kampanija yra viena lėčiausių tarp Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos valstybių (EBPO).

Šalyje nuo pandeminio koronaviruso pilnai paskiepyti tik kiek daugiau nei 20 proc. gyventojų. Didžiulį spaudomą patirianti konservatorių vyriausybė žada nuo rugsėjo paspartinti vakcinaciją.

Australijoje, turinčioje 25 mln. gyventojų, nuo pandemijos pradžios užregistruota daugiau kaip 37 tūkst. COVID-19 atvejų, 941 užsikrėtęs asmuo mirė.